Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak wybrać firmę ogrodniczą do założenia ogrodu?

Poszukuje firmy ogrodniczej z Mazowsza lub okolic Owocka do założenia ogrodu. Kupiliśmy mały domek w którym podwórko jest zaniedbane i zarośnięte trzeba położyć trawę z rolki i wykonać jakieś nasadzenia roślin. Co prawda chciałabym, żeby wykonawca doradził nam jakie mamy kupić roślinki, drzewka, czy trawę z rolki lub kupił to sam. Sami niestety nie mamy na to czasu, więc wolimy zaufać profesjonalistom, oni wiedzą gdzie jakie rośliny posadzić np. które lubią dużo słonica, a inne mało. Nawet po zakończeniu mogliby zająć się pielęgnacją wykonanego przez nich ogrodu. Wiem że na wynik końcowy wyglądu ogrodu trzeba czekać nawet kilka lat. Czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną firmę?
Odpowiedz

Mogę doradzić, abyś nie połaszczyła się w wybieraniu firmy oferty ogrodniczej że firma wykona to po tak zwane ,, po taniości''. Z doświadczenia wiem że założenie ogrodu to inwestycja na lata i wybranie najtańszej oferty firmy ogrodniczej NIE jest dobrym pomysłem. Warto zainwestować większe fundusze i zatrudnić profesjonalistów do założenie ogrodu, a na pewno zaoszczędzisz sobie nerwów. Najlepiej zobaczyć na żywo ich wykonane realizacje, albo portfolio. Ja tego nie zrobiłam, więc możesz nauczyć się na moich błędach. Powodzenia.  Shy
Odpowiedz

Ja wiem że od tego komu powierzymy to zadanie wykonanie prac Twojego ogrodu ma bardzo duże znaczenie na wygląd końcowy ogrodu i twojego dobrego samopoczucia. Janina24 w swoim wpisie na forum dała ci Bardzo dobrą radę. Mieszkam w Warszawa Wawer, do wykonania ogrodu zatrudniłem firmę, z Józefowa Ogrody Grass, która wykonała ogród mojego sąsiada i nie ukrywam że z żoną byliśmy zachwyceni tym co zrobili. Działka mojego sąsiada zmieniał się nie do poznania. Fachowcy bo tak mogę o nich powiedzieć również zajęli się moją działką, w której teraz odpoczywam z całą rodziną. Na naszej ulicy są to dwa najpiękniejsze ogrody, Które wszyscy znajomi podziwiają z zachwytem efekty pracy firmy ogrodniczej.
Odpowiedz

Rzeczywiście to firma z Józefowa godna polecenia, prawdziwi profesjonaliści w każdym calu. Wykonywali mój ogród, z którego jestem zachwycony. Mają swoją stronę internetową gdzie możesz obejrzeć ich wykonane prace https://ogrodygrass.pl/ . Właściciel firmy przed przystąpieniem do prac bardzo konkretnie i dokładnie wszystko mi wyjaśnił co do nasadzeń kwiatów, krzewów i drzewek, które gdzie mogą być sadzone. Już minęło kilka lat minęło od wykonania ogrodu, a ja nadal korzystam z ich usług przy pielęgnacji mojego ogrodu.
Odpowiedz

Firma Ogrody Grass wykonywała u mnie nawadnianie ogrodu oraz przygotowywali powierzchnię i kładli trawę z rolki. Ja z czystym sumieniem również mogę polecić tą firmę, bardzo dobrzy ogrodnicy. Posiadają profesjonalny sprzęt, o co poprosiłem z niczym nie było problemu. Teraz się mój trawnik podoba się wszystkim moim znajomym. Również już od kilku lat korzystam z usług tych fachowców przy koszeniu trawnika i prac pielęgnacyjnych ogrodu.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości